Grekisk sallad med potatisklyftor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Litegrann som ljummen sallad.

Ingredienser

  • ½ kg potatis
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • ½ gurka
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl svarta oliver
  • ½ huvud isbergssallad
  • 200 g fetaost
  • Instruktioner

    Skala och skiva löken tunt. Skär tomater och gurka i bitar. Blanda olja,salt, vinäger och svartpeppar i en stor skål . Pressa i vitlöken. Lägg i tomater,lök, gurka och oliver och låt dem marinera tills potatisen är klar. Skölj och borsta potatisen och skär den i klyftor. Ställ klyftorna med skalen nedåt på en smord plåt. Stek klyftorna i mitten av ugnen i ca 20 min. Bryt salladen i bitar och smula ned fetaosten. Rör om så att allt blandas. Servera salladen genast som ensamrätt eller med önskade tillbehör

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben