Ett inte alltför kryddstarkt ugnsalternativ som är enkel att göra.
Serveras med dressing eller tzatziki. Det finns många varianter på tzatziki, ta den du själv tycker bäst om. Vår är ordentligt vitlöksdoftande.
Ingredienser
600-800 g kycklingfiléer
8 potatisar
3 tomater
1 rödlök
200 g fetaost
2 dl Kalamataoliver, kärnfria (kan uteslutas)
Torkad oregano, efter smak
Marinad
2 dl olivolja
6-8 vitlöksklyftor
3-6 tsk Chipole Paste
2 msk soja
1½ tsk salt
1 tsk svartpeppar
Dressing
2 dl lätt creme fraiche
2 vitlöksklyftor, krossade
½ pressad lime eller citron
Salt, en nypa
Svartpeppar, efter smak
Torkad oregano, efter smak
Tzatziki
1 riven slanggurka
6 pressade vitlöksklyftor
2,5 dl Grekisk yoghurt
1 msk olivolja
Oregano, efter smak
Salt
Peppar