Grek/Texmex potatisar med chipotlekyckling filéer

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ett inte alltför kryddstarkt ugnsalternativ som är enkel att göra. Serveras med dressing eller tzatziki. Det finns många varianter på tzatziki, ta den du själv tycker bäst om. Vår är ordentligt vitlöksdoftande.

Ingredienser

  • 600-800 g kycklingfiléer
  • 8 potatisar
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • 2 dl Kalamataoliver, kärnfria (kan uteslutas)
  • Torkad oregano, efter smak
  • Marinad
  • 2 dl olivolja
  • 6-8 vitlöksklyftor
  • 3-6 tsk Chipole Paste
  • 2 msk soja
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Dressing
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • ½ pressad lime eller citron
  • Salt, en nypa
  • Svartpeppar, efter smak
  • Torkad oregano, efter smak
  • Tzatziki
  • 1 riven slanggurka
  • 6 pressade vitlöksklyftor
  • 2,5 dl Grekisk yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • Oregano, efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden. Skiva kycklingfiléerna i 0,5-1 cm tjocka bitar och lägg dem i marinaden, ca 1 timme i kylskåp.
    2. Skala och klyfta potatisen. Koka den i 3 minuter i saltat vatten.
    3. Bred ut potatisen i en långpanna. Skär rödlöken i ringar och lägg ovanpå. Lägg eventuellt på oliver. Skär tomaterna i skivor och lägg på dem. Lägg filébitarna ovanpå och häll på all marinad. Smula över fetaosten och rikligt med torkad oregano
    4. Ställ in långpannan i ugnen i 200 grader i 40 minuter.
    5. Dressing: Rör ihop samtliga ingredienser.
    6. Tzatziki: Riv gurkan på grova sidan av ett rivjärn. Låt den rinna av i ett durkslag.
    7. Blanda yoghurt och gurka väl i en djup skål. Pressa i vitlök samt häll i olivoljan. Rör ordentligt så vitlöken fördelas jämt. Smaka av med salt och peppar
    8. Servera med dressingen eller tzatzikin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben