Staden Bayonne i sydvästra Frankrike är världsberömd för sin goda mildrökta skinka. På kontinenten äts skinkan ofta varm, som i det här receptet, där en mustig rödvinssås serveras till.
Ingredienser
600 g bayonneskinka
4 msk svensk senap
1-2 msk farinsocker
4 msk ströbröd
Sås
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl buljong
1 dl rödvin
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Instruktioner
- Skär skinkan i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Bred senap över skinkbädden.
- Blanda farinsocker och ströbröd och strö det över skinkan. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
- Fräs matfett och mjöl i en tjockbottnad kastrull under ständig vispning. Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar.
- Låt såsen sjuda över svag värme i 3-5 min. Servera den till skinkan.
- Serveringsförslag: Potatismos och broccoli eller en fräsch sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)