Griljerad bayonneskinka

Serverar: 4 portioner

Staden Bayonne i sydvästra Frankrike är världsberömd för sin goda mildrökta skinka. På kontinenten äts skinkan ofta varm, som i det här receptet, där en mustig rödvinssås serveras till.

Ingredienser

  • 600 g bayonneskinka
  • 4 msk svensk senap
  • 1-2 msk farinsocker
  • 4 msk ströbröd
  • Sås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 1 dl rödvin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Bred senap över skinkbädden.
    2. Blanda farinsocker och ströbröd och strö det över skinkan. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
    3. Fräs matfett och mjöl i en tjockbottnad kastrull under ständig vispning. Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Låt såsen sjuda över svag värme i 3-5 min. Servera den till skinkan.
    5. Serveringsförslag: Potatismos och broccoli eller en fräsch sallad.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben