Griljerad gravlax

Gott på Påskbuffén, Julbordet...Griljeringen håller kvar saftigheten och ger en fin smak. Täcket ska ha samma färg som en griljerad julskinka.

Ingredienser

  • 1 kg gravlax
  • Griljeringen
  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl skånsk senap
  • 1/4 dl ljus fransk senap
  • ½ msk honung
  • Servering
  • Senapssås
  • Instruktioner

    1. Torka den färdiggravade laxen väl och lägg den på en plåt.
    2. Blanda samman ingredienserna till griljeringen och bred blandningen över laxen i ett tjockt lager.
    3. Värm ugnen till högsta möjliga övervärme och griljera laxen tills ytan fått fin färg, 3-4 minuter.
    4. Passa så den inte blir bränd.
    5. Låt fisken svalna och servera den i halvcentimeter tjocka skivor med senapssås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben