Grillad älgytterlår i marinadsås

Serverar: 4-7 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god att avnjuta en fin vårdag. Mums.

Ingredienser

  • Salt Kryddpeppar Rapsolja
  • Vitlök
  • Chilisås
  • Soja
  • Instruktioner

    Ytterlår från älg ca1-1,5kilo. Skuren i lagom stora bitar: börja med att ta fram en fryspåse, salt kryddpeppar mald vitlök pressad, olja tex raps, tillsätt chilisås o soja o olja, blanda allt i påsen, med älgytterlåren bitarna vänd upp o ner så marinaden blandas med köttet, låt stå i kylen ca två tmmar, ta fram folie o lägg ner köttet , blanda grönsaker o lök, rulla ihop så det blir väl inpackat, sätt på grillen, grilla på mitten vänd efter 15-20 minuter kolla o vänd köttet tills det blir färdigt, serveras med potatissallad o varför inte en kall öl till, mycket god rekommenderas till vårgrillarna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben