Grillad äpplekotlett

Serverar: 4 portioner

Låter gott. Ska prova under semestern.

Ingredienser

  • 800 -1000 g benfri griskotlett i 3-4 cm tjocka skivor
  • Glaze
  • 2 äpplen, gärna Granny Smith, skalade och tärnade
  • 1 dl Dansukker ljus sirap
  • 2 ½ dl äpplecider
  • ½ dl äpplecidervinäger
  • Instruktioner

    1. Blanda äpplen, sirap, cider och vinäger till glazen i en gryta och sjud utan lock tills en fjärdedel återstår. Sila genom finmaskig sil.
    2. Pensla glazen på kotletterna. Grilla. Pensla med glazen under grillningen och vänd ofta så att köttet inte bränns.
    3. Servera de grillade kotletterna med valfritt tillbehör, t ex avocadodip och någon potatissallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben