Grillad ananas med stjärnanis

Serverar: 4 portioner

Malaysia har ett rikt utbud av frukter. Allt från den sopdoftande och smultronsmakande durianfrukten till mer matiga papayor och söt ananas. Stjärnanis är egentligen för vacker för att mala ner, men ger en god lakrits- och kanelton till rätten, lite som smaken av Kungen av Danmark.

Ingredienser

  • 1 st ananas mogen
  • 50 g smör
  • 2 st stjärnanis, mortlade
  • 3 msk socker
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250˚ och grill. Skala ananasen, skär den i kvartar och skär bort roten. Dela varje kvart i tre klyftor. Lägg i en ugnsfast form.
    2. Skiva tunna lager smör med en osthyvel och lägg det och socker och stjärnanis på ananasen. Grilla i fyra minuter högt upp i ugnen, ta ut ananasen, vänd på den och grilla ytterligare fyra minuter.
    3. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben