Grillad auberginegryta

Serverar: 4 portioner

Grytan får en grillad, mild och något söt smak tack vare auberginerna.

Ingredienser

  • 3 auberginer, ca 1 kg
  • 1 gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk svartpeppar
  • 4 ägg
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 dl lätt crème fraiche tomat och basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Nagga auberginen med en gaffel och grilla i mitten av ugnen 20–30 min tills den är helt mjuk. Skrapa ur köttet och hacka det fint.
    3. Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och kryddor. Låt koka ihop under omrörning ett par minuter. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.
    4. Garnera med persilja och servera med crème fraiche.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben