Grillad bläckfisk-sandwich

Grillad bläckfisk med god aioli in rullad i ett pitabröd.

Ingredienser

  • 2 st bläckfiskstuber
  • 2 st chobezbröd
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 knippe koriander
  • 1 dl olivolja
  • 1 st huvud frillicesallad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronaioli
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron (saft & zest)
  • Instruktioner

    1. Förbered bläckfisken genom att skära den på mitten skåra den. 2. Krydda upp fisken med kebabkrydda, salt, peppar, en hackad röd chili, vitlök och olivolja. 3. Blanda runt fisken så du täcker all fisk med kryddorna. 4. Lägg fisken på grillen och grilla i ca 4-5 min. 5. Dags att förbereda aiolin. 6. I majonnäsen river ni ned vitlök, pressar ner citron och sherryvinäger. 7. Smaka av med salt och peppar. 8. Efter ni grillat frisken så skär ni den i tunna skivor och blandar ihop med den marinad ni tidigare blandat med fisken. 9. Glöm inte att krydda upp fisken med lite extra kebabkrydda innan ni låter den gå färdigt i ugn. 10. Lägg ert chobexbröd på grillen och grilla det i ca 30 sek på vardera sida. 11. Dags att rulla ihop er wrap.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben