Grillad chutneylax med chili- och limesås

Serverar: 4 portioner

Kryddstarka smaker passar till den grillade laxen.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé med skinnet kvar, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 2 små lime
  • 4 färska gula lökar
  • 2 paprikor
  • 2 msk Arla smör-&rapsolja
  • Chutneysmör
  • 2 msk stark eller medium mango chutney
  • 2 msk Arla smör-&rapsolja
  • Tillbehör
  • 3 dl Kelda sås Chili Lime
  • Instruktioner

    1. Salta laxen. Dela lime och lök i halvor. Kärna ur paprikan och skär stora bitar.
    2. Pensla fisk och grönsaker med smör-&rapsolja. Grilla laxen med köttsidan ned ca 1 min över glöden. Vänd och grilla med skinnsidan ned 6-7 min.
    3. Grilla samtidigt grönsakerna på båda sidor och limen med snittytan ned.
    4. Rör ihop mango chutney och smör-&rapsolja.
    5. Värm såsen under omrörning i en kastrull.
    6. Bred mangosmöret på laxen och servera med sås, grönsaker, lime och ex bulgur.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    sivan-besse 3 juli 2009

    Idag testade vi detta recept. Det blev godkänt av alla! Så detta kommer vi att göra om. Suveränt nu när sommarvärmen har slagit till och man vill få god mat snabbt. Tack!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben