Grillad fisk med mangoröra och limesås

Serverar: 4 portioner

Friska fruktsmaker i fin kombination till grillad fisk.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé t ex regnbåge, makrill, sik
  • 2 msk smält smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 mogen mango
  • 2 msk strimlad purjolök
  • 1/2 tsk hackad urkärnad chilifrukt eller 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 1/2 dl Kelda mild citronsås
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 lime
  • Instruktioner

    1. Blanda smör vitlök, salt och peppar. Pensla det över fisken.
    2. Skala och kärna ur mangon. Grovhacka den och blanda med purjolök och chili. Värm såsen och smaksätt med limeskal och saft. Lägg fisken i ett grillhalster eller direkt på grillgallret. Grilla 3-4 min.på varje sida. Servera fisken med basmatris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben