Grillad fläskytterfiè med rostade grönsaker och tzatziki

För mig personligen och dom som jag har bjudit på, är denna rätt en riktig höjdare. Man blir mätt och glad och inte tung i kroppen. Serveras men ris, bulgor eller klyftpotatis. En häftig grillmiddag som kan bjussa en kung på! Servera gärna med något brytbröd till. En höjdare jag lovar!

Ingredienser

  • 1 kg fläskkött
  • Marinad
  • 1 tsk koriander
  • 2 krm mald fänkål
  • 1 krm kummin
  • 2 msk curry
  • 4 krm citron
  • 3 msk lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk salt
  • Tzatziki
  • 1 burk turkisk yoghurt
  • 4 msk majonnäs (ger bra fyllighet)
  • 8 vitlöksklyftor
  • Vitpeppar (efter smak)
  • 1 gurka
  • 1 ½ tsk salt (till gurkan)
  • Curry kål
  • 1/4 kålhuvud
  • 2 msk curry
  • Chili (efter smak)
  • 1 dl russin
  • Rostade grönsaker
  • 2 auberginer
  • 1 zuccini
  • 2 paprikor (i olika färger)
  • 1 rödlök
  • 1 hel vitlök ( i klyftor)
  • 5 tomater
  • 2 msk honung
  • 4 msk vatten
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Krossa alla ingredienser till marinaden i en mortel och marinera köttet några timmar.
    2. Grilla på spett eller bit för bit.
    3. Tzatzikin: Är bara att blanda ihop förutom den rivna gurkan, skall blandas med salt och stå minst i 10 minuter och sedan kramas allt vatten ur den.
    4. Rostade grönsaker: Grönsakerna hackas grovt. Blanda vattnet, honungen och olivoljan. Värm ugnen till 225°. Lägg grönsakerna på en plåt och häll över blandningen med honung, vatten, olivolja. Sedan strö över med sesamfrön. (tänk på att grönskerna har olika tillagningstid, anpassa tjockleken). rosta dom tills dom får fin färg, cirka 25 min.
    5. Curry kål: Strimla och fräs vitkålen tillsammans med curryn och chilin. Tillsätt russin och låt allt puttra tills kålen mjuknat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben