Grillad getostsås

En enkel sås som är kanongod till lamm. Funkar att göra i ugnen också om man inte råkar ha grillen varm.

Ingredienser

  • 150-200 g chèvre
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl tjock yogurt
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Smula chèvren på ett ark folie, och pressa över vitlöken. Ringla över honungen, och vik ihop till ett tätt paket. Lägg på grillen 5-10 minuter, så att osten smälter. (Kan alltså göras i ugnen också.)
    2. Häll över osten i en bunke, och tillsätt yogurt och lite olivolja. Vispa ihop med stavmixer eller för hand, och smaksätt med salt, peppar och lite färsk hackad rosmarin.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben