Grillad gös med sötpotatis och bönsalsa

Serverar: 4 portioner

Sötpotatis behöver lite syra från lime, citron eller yoghurt för att verkligen komma till sin rätt- då är det underbart med den krämiga söta smaken. 536 kalorier per portion 20 g fett 41 g protein 44 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar, ca 600g
  • 1 msk rapsolja
  • 1 frp svarta bönor á 380g
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm tabasco
  • 2 krm salt + ½ tsk salt
  • ½ lime
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 600 g gösfilé med skinn
  • Till servering
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk olivolja
  • ½ kruka koriander
  • 1 klyftad lime
  • Instruktioner

    1. Dela och koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten 25 minuter, klyfta och pensla den med rapsoljan. Häll av och skölj bönorna. Skölj och tärna tomaterna. Halvera, kärna ur och tärna avokadon.
    2. Blanda bönor, tomat, avokado och olja. Smaka av med tabasco och 2 krm salt, pressa över juicen från en halv lime. Krydda fisken med peppar och ½ tsk salt. Grilla eller stek den på skinnsidan ca 5 minuter. Grilla potatisen runt om 5 minuter.
    3. Servera fisken med grillad sötpotatis, bönsalsa och crème fraiche med några droppar olivolja.
    4. Garnera med limeklyftor och plockad koriander.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben