Grillad gösfilé på grön bädd

Serverar: 4 portioner

Fisk är gott att grilla.

Ingredienser

  • 1 dl färska hackade blandade örter, gärna timjan och oregano
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 600 g färsk potatis
  • 1-2 fänkål, beroende på storlek
  • 200 g sockerärtor
  • 3 salladslökar
  • 4 bitar gösfilé med skinn à 150 g
  • Olja att pensla med
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Garnering
  • Hackad tomat
  • Rödlöksskivor
  • Instruktioner

    1. Blanda de hackade färska örterna med olivolja och vatten i en stor salladsskål. Smaka av med salt, socker och svartpeppar.
    2. Skär potatisen och fänkålen i skivor. Ansa sockerärtorna och skiva salladslöken.
    3. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner potatisen och låt den koka ca 6 minuter, skivorna ska bli halvmjuka. Lägg ner fänkålen i samma kastrull, koka ytterligare ca 4 minuter. Lägg ner sockerärtor och salladslök och koka 1 minut. Slå av kokvattnet och låt grönsakerna ånga av. Lägg dem i skålen med örtdressing och vänd runt försiktigt.
    4. Krydda fiskfiléerna med salt och vitpeppar. Pensla dem försiktigt med olja och lägg dem med skinnsidan nedåt på riktigt het grill. Grilla ca 6 minuter tills fiskfiléerna är vita och ogenomskinliga. Du behöver inte vända filéerna, de blir färdiga av värmen underifrån. Har du lock på grillen så använd det, då blir fisken snabbare klar i "ugnsvärmen" som samlas under locket.
    5. Servera den nygrillade fisken på toppen av den ljumma eller kalla potatissalladen. Dekorera med tomathack och rödlök.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben