Grillad gravlax med potatis- och spenatpaj

Serverar: 4 portioner

En brunch kanske!

Ingredienser

  • 3 plattor fryst smördeg
  • 1 äggula
  • 300 g färskpotatis
  • 1 knippe rädisor
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 200 g färsk, sköljd spenat
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl kesella
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1 pressad citron
  • 4 bitar gravad lax (à 120 g)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Låt smördegen tina så mycket att den går att kavla. Kavla 2 plattor smördeg tunt.
    3. Skär en 1 cm bred kant av den tredje plattan och fäst den utmed de kavlade plattornas kanter med äggulan.
    4. Grädda i ugn 200°C, ca 20 minuter.
    5. Borsta och koka under tiden potatisen. Dela potatis och rädisor (sköljda).
    6. Hetta upp en stekpanna, gärna teflon. Bryn potatis, lök och spenat i matfett i stekpannan. Salta och peppra. Blanda ner rädisor på slutet.
    7. Rör ihop kesella, saffran och citronsaft.
    8. Bred kesellablandningen på pajerna och fyll dem med spenat- och potatisblandningen.
    9. Grilla laxen ca 1 minut per sida (ska vara rå i mitten).
    10. Servera med potatis- och spenatpajerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben