Grillad hälleflundra

Serverar: 4 portioner

Vitamin apelsin lyser upp i mörkret! Bjud på en smakrik och fruktig sallad med lite sting till hälleflundran. Är filéerna stora kan du dela dem, så går det lättare att grilla dem.

Ingredienser

  • 650 g hälleflundra
  • 600 g potatis, gärna mandel
  • 2 blodapelsiner
  • 3 salladslökar
  • 2 milda gröna pepparfrukter
  • 1 msk senapsfrön, svarta
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk och låt ånga av.
    3. Skala apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Strimla löken. Kärna ur pepparfrukterna och skär tunna ringar.
    4. Grilla hälleflundran vackert rutig. Krydda med salt och peppar. Lägg den på ett fat och efterstek den i ugnen i ca 10 minuter.
    5. Blanda potatisen med lök, pepparfrukt och apelsinklyftor. Strö över senapsfrön. Ringla över oljan och smaka av med salt och peppar.
    6. Lägg fisken ovanpå och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben