Grillad hjortytterfilé kastanjechampinjoner och svartrötter

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g hjort eller rådjursytterfilé
  • havssalt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 10 st kastanjechampinjoner / skogschampinjoner
  • 1 chalottenlök finhackad
  • 4 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl fino
  • 1-2 msk tryffelolja
  • 1-2 msk smör
  • 10 sockerärtor
  • 1 grön paprika
  • 4 svartrötter
  • 1/2 citron
  • pasta eller pressad potatis
  • Börja med att stycka köttet i små noisetter
  • Instruktioner

    1. Skala svartrötterna och koka i ca 8-10 minuter i saltat vatten och pressad citron i lagom långa stavar (10 cm)
    2. Fräs lök i smör i med delade champinjoner och fräs vidare, häll i finon och vittvinet, slå i grädden och låt allt puttra i ca 8-10 minuter. Krydda försiktigt med tryffelolja, salt och peppar.
    3. Strimla sockerärtor och tärna paprikan dessa kokas upp helt kort innan servering i svartrotsvattnet i ca 1 minut. Nu grillas noistetterna i het grillpanna endast med lite olivolja, salt och peppar. Lägg köttet på svartrötterna och slå sås och grönsaker runt.
    4. Njut !

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben