Grillad kalvfilé med endivesallad och chevrékroketter!

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Festmiddag!

Ingredienser

  • 2 kg kalvfilé
  • 3 kg fast potatis
  • 250 g chevréost
  • 3-4 st äggulor
  • 2-3 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • 5 st endivesallad
  • 5 dl vitt vin
  • 5 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 2 st citroner, saften
  • 21/2 dl philadelphiaost
  • 21/2 dl kesella
  • Valfr färsk ört
  • Panering
  • Mjöl
  • Ägg
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen, när den är färdigkokt så låt den ånga av på en plåt. Om den är väldigt blöt så torka den i ugnen på 100 grader 10-20 minuter. Pressa potatisen och ha i maizenamjölet, äggulor och smaka av med salt och peppar samt hackad rosmarin. Rulla små bollar av potatisdegen och fyll varje boll med lite chevréost. Lägg bollarna på en ugnsplåt och ställ i kylen. Låt vila i cirka 30 minuter. Blanda mjöl och ströbröd. Ta ut bollarna och panera dom först i äggsmeten sen med mjölblandningen. Fritera dom i 180 gradig olja.
    2. Putsa kalven och dela i portionsbitar. Grilla eller stek dom hastigt i pannan så att dom får fin färg. Placera kalvbitarna på ett galler, stek klart i ugnen precis före servering.
    3. Blanda ihop en lag av vatten, vin, citron och socker i en kastrull. Lägg ned endiverna i lagen och koka upp. Låt endiverna sjuda tills dom mjuknar. Ta upp endiverna och låt dom vila en stund. Dela dom längs med och vänd dom i vetemjöl och stek i panna före servering.
    4. Lägg ost och kesella i mixer tillsammans med valfri färsk ört och mixa till en röra/sås. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben