Grillad kokosfisk

Serverar: 4 portioner

Smart recept där du använder marinaden till sås.

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk Arla smör-& rapsolja, citron
  • Marinad
  • 2 1/2 dl Kelda Laga Lätt kokos
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Rivet skal och saft av 1/2 lime
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop marinaden i en form.
    2. Dela fisken i portionsbitar och lägg ner i marinaden. Låt stå minst 2 tim i kyl.
    3. Ta upp fisken och torka av den.
    4. Häll marinaden i en kastrull.
    5. Pensla fisken med smör-&rapsolja. Salta.
    6. Grilla fisken i grillhalster över glöd.
    7. Koka upp marinaden och servera till fisken tillsammans med ris blandat med grönsaker.
    8. Tips! Du kan också grilla fisken på en plåt i övre delen av ugnen ca 10 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben