Grillad kycklingburgare med mangoyoghurt

Serverar: 4 portioner

Salt, sött och hett i samma tugga.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfärs
  • 1 paket halloumi, 200g
  • ½ rödlök
  • 2 tomater
  • 50 g romansallad
  • 4 hamburgerbröd
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Mangoyoghurt
  • 250 g tärnad mango
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • Servering
  • Klyftpotatis eller ugnsrostade rotfrukter
  • Instruktioner

    1. Börja med yoghurtsåsen. Grovmixa mangon med stavmixer eller i matberedare. Rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
    2. Skär halloumin i cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken, skiva tomaterna. Skär eller bryt salladen i mindre bitar. Blanda färs, 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Forma till 4 burgare.
    3. Pensla burgarna runtom med olja. Grilla dem 3-5 minuter per sida eller stek dem i 1 msk olja ca 5 minuter per sida i stekpanna. Grilla eller stek halloumin tills den fått fin färg. Rosta eventuellt bröden hastigt på grillen eller i en torr, het stekpanna.
    4. Lägg burgare och halloumi mellan bröden med lök, tomat och sallad. Toppa med en klick mangoyoghurt. Servera med ugnrostade rotfrukter eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben