Grillad lammfärskebab med fetadipp

Serverar: 4 portioner

Fetadippen är rejält syrlig men passar bra till den grillade lammfärskebaben. 530 kalorier per portion 26 g fett 34 g protein 37 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 3 tomater
  • 1 squash, ca 300g
  • 4 pitabröd
  • Dipp
  • 100 g fetaost
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk vatten
  • ½ dl mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Krydda färsen med mynta, 1 tsk salt och peppar, forma dem till avlånga biffar. Skär tomaterna i tjocka skivor. ansa och skär squashen i ca 1 cm tjocka skivor. Strö 1 tsk salt på grönsakerna.
    2. Bryt osten i mindre bitar. Blanda ost, citronsaft och vattten, mynta, olja och peppar.
    3. Grilla lammfärskebaberna runt om ca 8 minuter. Grilla tomat- och squashskivor vid sidan om ca 2 minuter på varje sida. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
    4. Servera lammfärskebaberna med fetadipp, grönsaker och pitabröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben