Grillad lax- och skaldjursspett med tomatsalsa

Serverar: 10 portioner

Räkorna ska inte skalas innan de grillas, så det blir lite pyssligt att äta.

Ingredienser

  • Grillade lax-och skaldjursspett
  • 800 g laxfilé utan skinn
  • 800 g stora räkor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 10 grillspett
  • Tomatsalsa
  • 6 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 salladslökar
  • 2 msk chilisås
  • 1 citron, skal och saft (ca 3/¤ dl saft)
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tomatsalsa: Klyfta och kärna ur tomaterna. Skär tomatfiléerna i små tärningar. Skala och pressa i vitlök. Skiva salladslöken tunt. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med salt och svartpeppar.
    2. Skär laxen i 4 x 4 cm kuber. Fördela lax och räkor på ca 10 spett. pensla med olivolja. Grilla spetten på varje sida ca 2 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg lax- och skaldjursspetten på ett fat och fördela tomatsalsan i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben