Grillad aubergine med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Grillade skivor av aubergine med en rökig tomatsalsa.

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • salt
  • Zeta Olivolja
  • Tomatsalsa
  • 4 mogna tomater
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Rökt
  • eller Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 2 msk Zeta Kapris, små
  • 1 kruka basilikablad strimlade
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tomatsalsa:
    2. Dela tomater och gröp ur kärnorna, tärna tomatköttet fint. Blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Grillad aubergine:
    4. Skiva auberginerna i cm tjocka skivor. Lägg på ett fat och salta båda sidor, låt ligga ca 30 minuter så att vätska dras ur. Torka av dem och pensla med olivolja. Grilla dem ganska hårt utan att bränna, 3 minuter på varje sida. Lägg dem på ett fat eller en skärbräda, toppa med tomatsalsan. Servera som förrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben