Grillad laxfilé med basilikacrème

Serverar: 4 portioner

Gott på grillen.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, ca 170 g per person
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vit- eller citronpeppar
  • Basilikacrème
  • 1 kruka basilika, färsk, grovklippt
  • 1 burk kesella (250 g)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 dl matolja
  • 2 krm salt
  • Svartpeppar
  • 800 g potatis, kokt
  • 250 cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Börja med crèmen. Kör alla ingredienser med mixer, matberedare eller mixerstav till en slät sås.Tillsätt oljan droppvis och kör till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
    2. Pensla laxen med olja och grilla eller stek den tills den precis är genomvarm, 4-6 minuter per sida. Salta och peppra.
    3. Servera med crèmen, potatis och tomater

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    Heisjo 30 april 2011

    En väldigt god middag som serverades med ugnsrostad nypotatis kryddad med provensaliska örter och flingsalt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben