Grillad lövbiff med ramslökssmör, sparris, ägg och pepparrot

Serverar: 4 portioner

Lövbiff på grillen är en riktig höjdare! Grillen måste vara glödhet. Lövbiffen ska studsa på gallret. Lövbiffen måste ätas direkt då den kommer från grillen.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 800 g små färskpotatisar
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Ramslökssmör
  • 1 dl finskuren schalottenlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 40 g ramslök eller gräslök
  • 200 g smör
  • Salt
  • Servering
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 4 äggulor
  • 4 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Låt köttet stå i rumstemperatur 30 minuter innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt.
    2. Ramslökssmör: Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.
    3. Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (eventuellt med grillkorg). Grilla sparrisen i ca 3 minuter. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.
    4. Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med äggula, pepparrot och ramslökssmöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben