Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost

Serverar: 4 portioner

Grym macka som passar morgon, middag och kväll! Byt ut fetaosten mot halloumi i skivor för en macka med lite mer tugg och skönt "gnek".

Ingredienser

  • 8 skivor ljust surdegsbröd
  • 100 g grönkål
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • 150 g fetaost
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chiliflakes
  • Hummus
  • 1 förpackning kikärter, 390 g
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ msk tahini, sesampaste
  • ½ vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med hummusen. Häll av och mixa kikärterna grovt med en stavmixer. Blanda med övriga ingredienser. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
    2. Ansa och bryt grönkålen i mindre bitar. Bred hummusen på 4 av brödskivorna. Fördela grönkål och soltorkade tomater ovanpå. Smula över fetaosten. Strö över chiliflakes. Lägg på resterande bröd som lock och tryck till.
    3. Stek bröden i lite olivolja i en stekpanna på båda sidorna eller använd en mackgrill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben