Pitabröd med grillade grönsaker och fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott, grillat med grönsaker och fetaost i pitabröd.

Ingredienser

  • 2 paprikor , i bitar
  • 1 zucchini , skivad
  • 2 msk Zeta Olivolja , Extra Vergine
  • Tzatziki
  • 1/2 gurka , grovriven
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl grekisk yoghurt (medelhavsyoghurt)
  • 2 msk Zeta Olivolja , Extra Vergine
  • 1 vitlöksklyfta , finriven
  • 1 fpk Zeta Feta med Havssalt D.O.P. (150 g)
  • 1 fpk Zeta Kikärter Ekologiska (380 g)
  • 1 kruka mynta , färsk
  • 4 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Skär paprikan i grova bitar. Skiva zucchinin på snedden. Blanda med 2 msk olja i en bunke. Salta och peppra. Blanda gurkan med salt i en skål. Låt stå 5 minuter och krama sedan ur all vätska ur gurkan. Blanda yoghurt med gurka, vitlök och 2 msk olja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Grilla grönsakerna på grill eller i en grillpanna, eller 10 minuter i ugnen på 250°. Grilla eller värm pitabrödet 2 minuter i ugnen precis till servering. Fyll pitabrödet med grönsaker, fetaost, kikärter, färsk mynta och en klick tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben