Grillad majs på persiskt vis

Serverar: 8-10 portioner

Saffran, gurkmeja och chilifrukt är vanliga kryddor i persisk matlagning. Så här till grillade majskolvar är det jättegott.

Ingredienser

  • 4 majskolvar
  • 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
  • 1 pkt saffran (½ g)
  • 1 tsk gurkmeja
  • Olivolja
  • Salt
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Skär majskolvarna i 3-4 cm breda bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, saffran, gurkmeja, 4 msk olivolja och 2 krm salt i en bunke. Lägg ner majsen och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter, rör då och då. Grilla majsen runt om tills den fått färg. Strö över lite flingsalt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben