Grillad päronsallad med pesto och grillade kycklingspett

Serverar: 8 portioner

Om du inte hittar fina päron kan du byta ut dem mot äpplen eller persikor.

Ingredienser

  • 50 g pinjenötter
  • 3 päron
  • 1 + 1 msk rapsolja
  • 200 g blandad sallad
  • 250 g buffelmozzarella
  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Pesto
  • ½ msk rostade pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.
    2. Repa bladen från basilikan och mixa tillsammans med rostade pinjenötter, skalad vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med 1 msk olja. Grilla päronen på grill eller i grillpanna cirka 2 minuter per sida. Låt kallna.
    4. Fördela salladen på ett serveringsfat och lägg på de grillade päronen. Skiva osten och lägg den ovanpå. Droppa över lite av peston, servera resten till.
    5. Skär kycklingfiléerna i 2-3 cm breda remsor och trä upp dem på blötlagda spett. Pensla med 1 msk olja och krydda med salt och peppar. Grilla spetten runt om cirka 8 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Servera de varma spetten med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben