Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Serverar: 2 portioner

En lyxig och supergod pizza som har allt. Och ännu mer! Ett tips är att använda en pizza-sten. Ger väldigt god och frasig pizza!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten ca 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • ½ strimlad rödlök
  • 5 skivade champinjoner
  • 4 gröna sparrisar i bitar
  • 10 körsbärstomater
  • 150 g oxfilé i tunna skivor
  • Servering
  • 20 g rucola
  • 1 dl bearnaisesås
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Blanda i salt och mjöl och arbeta till en fast deg. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.
    2. Kalva ut degen så tunt som det går och lägg på mjölat bakplåtspapper på en plåt. Täck degen med tomatsås och toppa med riven mozzarellaost, rödlök, champinjoner, sparris, tomater och oxfiléskivor.
    3. Lägg eventuellt pizza-stenen på grillgallret över glödande kol. Hetta upp stenen 10-15 minuter. Låt pizzan glida från bakplåtspapperet över till pizza-stenen. Grilla under lock ca 10 minuter. Passa noga så att pizzan inte blir bränd.
    4. Toppa pizzan med rucola och bearnaisesås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben