Grillad rådjursytterfilé med madeirasås

Serverar: 6 portioner

Denna rätt är super med Taleggiolasagne se separat recept.

Ingredienser

  • 800 g rådjursytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör
  • Madeirasås
  • 1 scharlottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 krossade svartpepparkorn
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 dl madeira
  • 1 dl konc kalvfond
  • 1 msk maizena majsstärkelse + 1 msk vatten
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. hetta upp smöret i en stekpanna. Krydda och bryn köttet runt om.
    2. Efterstek köttet i mitten av ugnen 20-30 min, till 60 grader innertemperatur. Ta ut köttet och låt det vila 10 min.
    3. Madeirasås: Finhacka lök och vitlök. Fräs det med pepparn i smör någon minut. Rör ner sockret och tillsätt balsamvinäger och kalvfond. Låt koka 10 min utan lock.
    4. Sila såsen och red den med majsstärkelse utrört i vatten. Koka upp och blanka av såsen med smör.
    5. Skiva köttet och servera det med den varma såsen , taleggiolasagne (se separat recept) och sallad

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben