Grillad räksmörgås

Serverar: 4 portioner

Jättegod och lite annorlunda räksmörgås.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ dl finhackad dill
  • ½ dl riven färsk pepparrot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • 8 skivor vitt landgångsbröd
  • 2 dl riven lagrad prästost
  • Till Servering
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Blandad grönsallad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ citron i klyftor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°. Skala räkorna. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och pepparrot. Smaka av med salt och svartpeppar.
    2. Smöra brödskivorna på ena sidan.
    3. Fördela ost och räkfyllningen på 4 brödskivor på den osmörade sidan. Lägg på resterande 4 skivor med smörade sidan uppåt.
    4. Grilla bröden i het panna, gärna grillpanna, så att bröden får ett trevligt mönster.
    5. Ställ i ugnen i ca 5 minuter så att de blir varma rakt igenom.
    6. Vänd ner olivolja och balsamvinägern i salladen. Salta och peppra.
    7. Servera smörgåsarna med sallad och citronklyfta.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben