Grillad salvialax med citronbroccoli

Serverar: 2 portioner

Lättlagat och dessutom fullt med antioxidanter. 390 kcal/portion

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 bitar laxfilé, á 150 g (300 g)
  • 1 tsk olja
  • 4 salviablad
  • Instruktioner

    1. Skär broccolihuvudet i små buketter. Skala och skiva stammen och förväll dem och buketterna i saltat vatten ca 3 minuter. Låt broccolin rinna av och blanda sedan med tunt skivad schalottenlök, citronsaft, citronskal och olja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Pensla laxen med olja. Salta, peppra och lägg på salviablad. Grilla ca 2 minuter på var sida. Servera med broccolin.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben