Grillad senapskyckling med champinjonsallad

Serverar: 4 portioner

Kommer nu en härlig tid då vi vill grilla.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 1 msk brun farin
  • 1 msk pressad saft av citron
  • ½ dl olja
  • ½ tsk salt
  • Sallad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 150 gr små champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Instruktioner

    1. Fläk upp kycklingenfiléerna. Krossa senapsfrön lätt och blanda med farin, citronsaft, olja och salt. Pensla filéerna med blandningen och låt stå i kylskåpet att marinera ca 1 timme.
    2. Blanda vattnet med vinäger och honung i en kastrull. Låt koka utan lock till en simmig lag ca 5 min. Låt lagen kallna och blanda med olja och salt.
    3. Skölj och skiva champinjonerna tunt. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Varva champinjoner, lök och paprika i en vid skål. Häll över dressingen och låt stå i rumstemperatur medan kycklingfiléerna grillas.
    4. Grilla filéerna ca 5 min per sida på utegrillen, eller i grillpanna. Kontrollera att kycklingen är genomgrillad dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
    5. Servera kycklingen med sallad och en klick potatissallad eller kokt färskpotatis.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben