Grillad sik i dagstidning

Serverar: 4 portioner

Obs! Inget skämt, jag har testat det och det funkade hur bra som helst. Man ska blötlägga tidningarna i kallt vatten och rulla in fiskarna till ett paket. När det yttersta lagret av tidningen är förkolnade är fisken klar. Nu grillade jag själv sik, vet inte hur det funkar med andra sorters fisk.

Ingredienser

  • 2 rensade sikar, ca 1 kg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 citroner
  • 4 sardellfiléer
  • 1 knippa dill
  • 2 gamla dagstidningar
  • Tillbehör
  • Nykokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skölj fisken under rinnande kallt vatten. Låt rinna av. Salta och peppra i buken och runtom. Skiva citronerna tunt och fördela i fiskarnas buk tillsammans med sardellfiléer och rikligt med dill.
    2. Blöt tidningarna rejält i kallt vatten. Rulla in fiskarna till två avlånga paket. Lägg paketen på galler nära glödbädden. När de yttersta lagren av tidningen är förkolnade är fisken klar. Öppna paketen och servera med nykokt färskpotatis och gärna en god örtsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben