Grillad sommarsallad

Serverar: 8 portioner

Vegetariska rätter med mycket smak är kännetecknande för det indiska köket. Här är en sallad med många färgstarka ingredienser.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 12 scharlottenlökar
  • 4 msk tandooripasta
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g sockerärter
  • 20 körsbärstomater
  • 1 grön chili
  • Pressad saft från 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • 1 ½ dl hackad koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 200 g färska böngroddar
  • 200 g kokta kikärter
  • 100 g färsk spenat
  • 200 g salta jordnötter
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skala löken. Rör ihop tandooripasta och rapsolja. Blanda paprika och lök med blandningen. Grilla paprika och lök i grillpanna eller på grillen ca 5 minuter.
    2. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Halvera tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Vispa samman citronsaft, olivolja, chili och ½ dl koriander i en salladsskål. smaka av med salt och peppar.
    3. Vänd ner alla grönsaker i dressingen. Grovhacka jordnötterna och blanda ner dem och 1 dl koriander i salladen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben