Grillad steak med dillpestosmör

Serverar: 4 portioner

Dillpestosmöret ger det grillade köttet en oväntad och härlig smak av sommar.

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff eller entrecôte, ca 600 g
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • Dillpestosmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl riven Kvibille Präst
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad dill
  • 1–2 msk finhackade hasselnötter eller mandlar
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och rapsolja, worcestershiresås och salt. Pensla köttet på båda sidor med blandningen.
    2. Dillpestosmöret: Rör smöret luftigt. Rör i ost, vitlök, dill och nötter.
    3. Grilla köttet över glöd 2–3 min på varje sida.
    4. Servera köttet med dillpestosmör, citronklyftor, rostad färskpotatis och sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben