Grillad svärdfisk med papayasalsa

Serverar: 4 portioner

Smak- och färgstark fiskrätt!

Ingredienser

  • 4*200 gr svärdfiskfilé. De ska vara ca 2-3 cm tjocka (eller vad DU föredrar!)
  • 1 röd lök
  • 2 röd chilipepper
  • 1 papaya (eller 2 mango)
  • 1 lime
  • 1 apelsin
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    Tag två röda chilifrukter. Skiva och peta bort kärnorna. Tärna en röd lök. Använd med fördel Aligatorn som finns i Matklubbens Shop! ;-) Smält en klick smör i en stekpanna. Häll i lök och chili. Rör om. OBS! Löken och chilin ska inte ta färg, bara mjukna. Riv över skalet från en lime. (Skölj noga först och var noga att inte få med det vita). Riv över skalet från en apelsin. Tärna fruktköttet från en papaya. Avlägsna alla kärnor först! (fungerar även med mango om du inte hittar papaya). Slå över lök, chili och "citrusskrapet". Hacka ner ett par nypor färsk mynta. Halvera apelsinen och limen. Pressa juicen över salsan och rör om.Grilla fyra tjocka svärdfiskkotleter. De ska absolut inte vara genomstekta!Lägg upp en hög salsa och en svärdfiskkotlett. Ett par drag med pepparkvarnen och ett par nypor havssalt över fisken. Klart!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben