Grillad svärdfisk och laxspett med sambal marinad

Serverar: 4 portioner

Såå fantastiskt gott och väl värt att betala lite extra för att få fin god fisk. Sommarhöjdpunkt!

Ingredienser

  • 600 g svärdfisk
  • 400 g laxfilé
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 lime
  • Gott lantbröd
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i kuber och trä på spett. Salta och peppra. Blanda marinad på sambal oelek, pressad saft av 1 lime och rapsolja. Häll över spetten och låt stå tills grillen är färdig.
    2. Blanda såsen på lätt creme fraiche, rivet skal av 1 lime och pressad limesaft efter smak. Krydda med salt och vitpeppar.
    3. Grilla fiskspetten och gärna även lantbrödet med lite olja och vitlök. Servera allt med en stor grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 8 augusti 2012

    Använde denna marinad idag, men jag grillade makrill och lät fileerna ligga i marinaden ca 2 timmar, kanongod en 4 :a i betyg från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben