Grillad T-benstek med relish

Serverar: 4 portioner

Kryddad T-benstek grillas och serveras med en ljuvlig tomatrelish med basilika.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk grovsalt
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • 4 T-benstekar à 250 g, 2-3 cm tjocka
  • 2 stora tomater
  • ½ dl basilikablad
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk balsamvinäger
  • ½ dl parmesanost, finriven
  • Instruktioner

    1. Hetta upp grillen till medelvärme. Blanda 2 msk olja med vitlök, salt och peppar i en skål, blanda väl så att saltet smälter. Pensla biffarna med vitlöksoljan.
    2. Lägg köttet på grillen och grilla dem 10-12 minuter för mediumstekta. Vänd två gånger och pensla under tiden med vitlöksoljan. Lägg över stekarna på ett fat, täck dem med aluminiumfolie och låt dem vila 5 minuter.
    3. Skölj och tärna tomaterna fint. Strimla basilikan och hacka salladslökarna fint. Blanda tomat, basilika och salladslök med resten av oljan och vinägern i en skål. Blanda väl.
    4. Portionera upp relishen på stekarna, strö över parmesanost och servera, gärna med grillad sparris eller andra grönsaker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben