Grillad tonfisk med mango- och chiliglaze

Serverar: 4 portioner

Tonfisk ska vara rosa i mitten, så se till att grilla den hastigt och att grillenär riktigt varm. Själv föredrar jag den well done.

Ingredienser

  • 600 g färsk tonfisk
  • Matolja
  • Mango- och chiliglaze
  • 1 dl mangobitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd chili, hackad och utkärnad
  • 1 msk färskpressad citron
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen. Skär tonfisken i skivor på 150 g och pensla med matolja.
    2. Mixa med ingredienserna till glazen med stavmixern till slät konsistens. Grilla tonfisken när glöden är som bäst, några minuter per sida, beroende på tjocklek och på hur rosa du vill ha köttet.
    3. När du vänder fisken, pensla den andra sidanoch servera.Gott till är nudelsallad thai (se annat recept).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 20 mars 2010

    Hade hoppats mer på den - tycker inte att man kände av glazen så mycket - men jag kanske gjorde fel ... Det känns ju alltid lyxigt med färsk tonfisk!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben