Tonfisk ska vara rosa i mitten, så se till att grilla den hastigt och att grillenär riktigt varm. Själv föredrar jag den well done.
Ingredienser
600 g färsk tonfisk
Matolja
Mango- och chiliglaze
1 dl mangobitar
2 msk olivolja
1 röd chili, hackad och utkärnad
1 msk färskpressad citron
1 msk honung
Salt
Instruktioner
Tänd grillen. Skär tonfisken i skivor på 150 g och pensla med matolja.
Mixa med ingredienserna till glazen med stavmixern till slät konsistens. Grilla tonfisken när glöden är som bäst, några minuter per sida, beroende på tjocklek och på hur rosa du vill ha köttet.
När du vänder fisken, pensla den andra sidanoch servera.Gott till är nudelsallad thai (se annat recept).
Hade hoppats mer på den - tycker inte att man kände av glazen så mycket - men jag kanske gjorde fel ... Det känns ju alltid lyxigt med färsk tonfisk!