Grillad tonfisk med persikosallad, sardellvinägrett och krutonger

Serverar: 4 portioner

Tonfisk som sommarlunch på grillen är verkligen mat i bjudklass.

Ingredienser

  • 4 bitar tonfiskfilé à 150 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Sardellvinägrett
  • 8 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 klyfta rödlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Krutonger
  • 3 skivor vitt lantbröd
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist
  • Sallad
  • 1 röd paprika
  • 2 persikor
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 100 g blandade späda salladsblad, gärna skott
  • 8 skivor parmaskinka
  • Instruktioner

    1. Sardellvinägrett: Hacka sardeller, kapris, skalad röd- och vitlök samt rosmarin. Blanda hacket med vinäger, olja, salt och peppar.
    2. Krutonger: Riv eller skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna tillsammans med skalad vitlöksklyfta och rosmarin. Stek brödtärningarna tills de fått gyllene färg och är knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
    3. Sallad: Kärna ur och skär paprikan i 8 bitar. Kärna ur och skär persikorna i 6 klyftor vardera. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Vänd grönsaker och frukt i olja. Grilla runt om ca 5 minuter.
    4. Blanda det grillade med salladsblad och krutonger.
    5. Tonfisk: Pensla tonfisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla fisken på hög värme ca 2 minuter på varje sida till 50 graders innertemperatur. Fisken ska fortfarande vara rosa i mitten.
    6. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg på parmaskinkan och ringla över vinägretten. Servera den nygrillade fisken till.
    7. Fråga efter den gulfenade tonfisken i fiskaffären. Läs mer på wwf.se

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben