Grillade chiligrönsaker

Serverar: 4 portioner

Ett underbart sätt att avnjuta grönsaker, grillade tills de är mjuka och serverade med en härlig citrus- och chilidressing.

Ingredienser

  • 1 orange sötpotatis
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk jungfruolivolja
  • 1 stor röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2½ dl färska myntablad
  • Instruktioner

    1. Skala och halvera sötpotatisen, skiva halvorna tunt. Skiva zucchinin tunt på längden. Ansa och kärna ur paprikan och skär den i 2 cm strimlor. Halvera auberginen och skiva halvorna tunt.
    2. Hetta upp en grillpanna av teflon eller en kolgrill. Pensla grillpannan med olivolja. Sötpotatisen behöver grillas ca 5 minuter på varje sida tills den är mjuk och gyllene. Grilla paprikan 3 minuter på varje sida och aubergine och zucchini 2 minuter på varje sida. Grönsakerna ska vara mjuka men fortfarande ha en fast kärna. Lägg de grillade grönsakerna i en skål.
    3. Blanda jungfruolivolja, chili, vitlök och citronsaft i en skål.
    4. Blanda myntabladen med grönsakerna och lägg upp på fat. Droppa över dressingen och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben