Grillade getostmackor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Smarriga mackor som är som godast ute i naturen...

Ingredienser

  • 8 skivor lantbröd
  • 200 g getost (chévre)
  • 2 tsk flytande honung
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl finhackade soltorkade tomater
  • 150 g lufttorkad skinka
  • Salt
  • Grovmalen svart peppar
  • Instruktioner

    1. Skär ev bort kanterna på brödskivorna. Mosa getosten och fördela den över hälften av brödskivorna. Ringla lite honung äver osten.
    2. Strimla löken fint och lägg ovanpå osten med soltorkade tomater och skinka. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar och lägg en på en brödskiva som lock. Tryck till försiktigt med handen så att inte fyllningen inte trillar ut.
    3. Grilla mackorna antingen i halster över öppen eld eller i ett mackjärn till de fått fin färg och osten smält.
    4. Serveras genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben