Grillade grekiska färsspett

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

De är så goda så!

Ingredienser

  • 4 00g nöt- eller lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 hackad persilja
  • ½ msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda färsen först med salt, sedan med alla övriga ingredienser till en fast smet. Forma den till 8 avlånga bullar och trä upp dem på spett. Grilla spetten vacker bruna runt om. ( Spetten kan också stekas i en stekpanna). Servera med citronklyfta att pressa över, klyft potatis och en Tzatziki sås och en sallad till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    viralottan 10 april 2009

    Det här var gott!!! Vi körde dem på grillen 2,5 minuter på varje sida. Fyra sidor alltså. Använde alla de tillbehör som du rekommenderade och det blev toppen. Både barn och vuxna åt med god aptit. Det blir en 4 men den är ++. Tack! /Viralottan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben