Grillade heta chilibiffar

Serverar: 8 portioner

Snart är det grilldax.

Ingredienser

  • 8 skivor utskuren biff
  • ½-1½ dl cayennepeppar
  • 5 dl skalade, hela tomater från burk
  • 1½-2½ dl färsk urkärnad hackad grön chilifrukt
  • 1 skalad röd lök
  • 4 skalade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk malen spiskummin
  • Instruktioner

    1. Mixa cayennepeppar, tomater, chilifrukt, lök, vitlök, salt, oregano och kummin. Det ska bli en puré.
    2. Lägg köttet i en stor bunke och häll purén över. Blanda ordentligt. Låt stå och dra i ca 2 timmar. Blanda om lite då och då.
    3. Grilla köttet på båda sidor i ca 2-4 minuter på varje sida. Servera köttet med den puré som finns kvar och färskpotatis samt en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lottafroberg 7 maj 2011

    Ska måtten verkligen vara dl till chillin och cayennepepparn?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben