Grillade järpar

Serverar: 4 portioner

De här spännande färsbiffarna passar utmärkt att lägga på grillen. Det enda som krävs är lite förberedelser.

Ingredienser

  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk oregano
  • 4 droppar tabasco
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 dl ketchup
  • 1 vispat ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 400 g blandfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • Instruktioner

    1. Spreja ett grillgaller med olja. Tänd grillen eller sätt ugnens grill på medelvärme.
    2. Rör ner ströbröd, oregano, tabasco, worcestershiresås, tomatjuice, ketchup, ägg, vitlök, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt färsen och löken och blanda ordentligt.
    3. Fördela färsen i fyra delar och forma till järpar. Lägg järparna på grillgallret och grilla ca 5 minuter utan att vända dem, tills brynta.
    4. Sänk värmen genom att justera eventuellt reglage, eller att höja upp gallret på grillen. Fortsätt grilla ca 15 minuter tills de är genomstekta eller tills en köttermometer visar 70 grader. Vänd då och då. Servera med en tomatsås och potatismos.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben