Grillade jordgubbsspett och ananas med het chokladsås

Serverar: 4 portioner

Ett annorlunda grillrecept. Så här är man inte van att äta jordgubbar!

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 ananas
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 2 msk råsocker
  • Sås
  • ½-1 röd chili, t.ex. spansk peppar
  • 1 dl mellangrädde
  • 50 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Snoppa och skär eventuellt större jordgubbar i halvor. Trä upp jordgubbarna på spett. Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär ananasen i skivor. Pensla spett och ananas med smörblandningen och strö över sockret.
    2. Kärna ur och finhacka chilin. Koka upp grädden. Ta kastrullen åt sidan och bryt i chokladen. Rör tills chokladen smält och blanda i chilin.
    3. Skrapa gillgallret rent och grilla spett och ananas ca 2 minuter per sida. Servera frukten med chokladsåsen att dippa i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben