Grillade jordgubbsspett och ananas med het chokladsås
Serverar: 4 portioner
Ett annorlunda grillrecept. Så här är man inte van att äta jordgubbar!
Ingredienser
1 liter jordgubbar
1 ananas
1 msk smör- och rapsolja
2 msk råsocker
Sås
½-1 röd chili, t.ex. spansk peppar
1 dl mellangrädde
50 g vit choklad
Instruktioner
Snoppa och skär eventuellt större jordgubbar i halvor. Trä upp jordgubbarna på spett. Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär ananasen i skivor. Pensla spett och ananas med smörblandningen och strö över sockret.
Kärna ur och finhacka chilin. Koka upp grädden. Ta kastrullen åt sidan och bryt i chokladen. Rör tills chokladen smält och blanda i chilin.
Skrapa gillgallret rent och grilla spett och ananas ca 2 minuter per sida. Servera frukten med chokladsåsen att dippa i.