Grillade köttbullar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ett enkelt sätt att få annars kanske ganska tråkiga köttbullar att få en mer exotisk och roligare smak!

Ingredienser

  • 1 kg färdiga köttbullar, t ex Scans
  • 1 kg kokt potatis
  • 300 g vitkål
  • Lingonsylt
  • Blå Band gräddsås
  • Marinad
  • 2 tsk liquid smoke flytande rökessens
  • 4 tsk vatten
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk chipotle chili
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitkålen (matberedare är utmärkt för detta) och blanda i lingonsylt efter smak. Om du har hittat och gjort mitt recept på Habaneropepparsås här på matklubben.se, så ha gärna i 3 tsk av den pckså.
    2. Blanda ihop Liquid Smoke, vatten, sweet chilisås och Chipotle. Häll i en 3-liters plastpåse tillsammans med köttbullarna.
    3. Låt marinera - vänd påsen ofta, så allt blandar sig bra - i c:a 30-45 minuter.
    4. Tänd under tiden en grill för indirekt grillning. När du har fin grillglöd, grilla köttbullarna i 10-15 minuter på indirekt glöd. Mycket viktigt, ok? Annars bränner du bara de understa och lämnar de andra kalla.
    5. Servera med kokt potatis, gräddsås och vitkålslingon!

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben